Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2006.

Novemberben két ismerősünktől is búcsút kellett vennünk: elhunyt egyesületünk egyik alapító tagja Szabó Kálmánné, Anikó néni, aki az egyesület első öt évében a számvizsgáló bizottság elnöke volt és Fejes Pista bácsi felesége, Éva néni, akivel legtöbbször a pörköltfőző versenyeken találkozhattunk. Emléküket kegyelettel megőrizzük.

A Wesselényi Sport Közalapítvány pályázatán 140.000 Ft-ot nyertünk, melyet a szokott módon az egyesületi kirándulások utazási költségeire használunk fel, az éves aktivitás arányában.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából kapott 2005. évi támogatás elszámolásáról közlemény jelent meg a "Kispest" újság októberi számában. A pörköltfőző versenyen való részvételünket megemlítette a "Kispest" újságon kívül a "Kispesti Magazin" valamint a "Helyi téma" című lap is.

A Nemzeti Civil Alaptól ismét rekord összeget nyertünk, kereken 1 millió forintot. Az összeg egyharmada még az idén, kétharmada jövő év elején fog megérkezni a számlánkra. A támogatás köszönhető az eddigi 19 év munkájának, köszönet mindenkinek, akinek ebben tevékeny része volt.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából egyesületünk idén 92.845,- Ft-ot kapott. Köszönet mindenkinek, aki ezúton is segítette munkánkat illetve másokat is erre ösztönzött.

A Szeptemberfeszt pörköltfőző versenyen a Szalai Laci által készített, borókával ízesített gombás marhapörkölt mindenkinek nagyon ízlett. Az egyesületből sokan ott voltunk, jól éreztük magunkat. A zsűritől idén sajnos nem kaptunk díjat. A versenyről a kerületi honlapon is jelent meg beszámoló.

Káptalanfüredi táborozásunk jól sikerült. A fürdésen kívül jártunk a balatonfűzfői bobpályán és a kalandparkban, megnéztük a hegyestűi geológiai bemutatót valamint a nagyvázsonyi Kinizsi várat.

Nyári építőtáborunkban folytattuk a tavaly megkezdett nyílászáró-felújítási munkát, a bejárati ajtó tokjának csiszolását, mázolását végeztük el. A kertben lenyírtuk a füvet valamint kipakoltunk és rendet raktunk a raktárban.

A TUTI Kupán negyedik éve verhetetlen a Dravecz család! Egyesületünk színeiben ismét első helyet szereztek ezen a versenyen. Gratulálunk a győzelemhez!

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség tisztújító közgyűlésén ismét elnökségi tagnak választották egyesületünk elnökét, Lehoczki Zoltánt.

A Nemzeti Civil Alaphoz benyújtott pályázatunkban az egyesület működéséhez 1.250.000,- Ft-ot kértünk. Pályázatot nyújtottunk be továbbá a Kispesti Önkormányzathoz valamint az Iharos Sándor Sport Közalapítványhoz is.

A kispesti Semmelweis Ignác Humán Középiskola természetbarát körének vezetője, Tötösné Gados Zsuzsa az Ifjúsági Természetjárásért Díj idei kitüntetettje lett. Gratulálunk!

A Wesselényi Sport Közalapítványtól 110.000,- Ft támogatást kaptunk. Az összeget – 40.000 Ft egyesületi önrésszel kiegészítve - a tavalyi aktivitás szerint elosztott utazási és szállásdíj-térítési keretre fogjuk felhasználni.