Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet 

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2005.

A Mikulás túráról tudósítás jelent meg Kispest honlapján.

Szomorú látványban lehet része annak, aki Deszkáspuszta felé kirándul: házunkat az ősz folyamán az erdészet eldózerolta. No comment…

Az őszi „Köztársaság Kupa” országos tájékozódási bajnokságon középfokú (B) kategóriában Lehoczki Zoltán és ifj. Lehoczki Zoltán III. helyezést ért el, így bronzérmet kaptak. Dravecz Ferenc a 9. helyen végzett.

A Nemzeti Civil Alap idei pályázatán megnyertük az eddigi legnagyobb összeget, amit támogatásként valaha is kaptunk: 900.000,- Ft-ot. Az összeget működési kiadásokra használhatjuk fel. A pénz két részletben fog megérkezni, 500 ezer még idén, 400 ezer pedig jövő év elején.

A Wesselényi Sport Közalapítványhoz 200.000,- Ft-ra nyújtottunk be pályázatot rendezvényeink költségeinek támogatásához.

A négynapos ünnepen néhányan fenn voltak Istenmezején, elvégezték a téli zárással kapcsolatos teendőket és kijavították a tetőn az elmozdult kúpcserepeket.

A Kispesti Önkormányzat őszi pályázatán egyesületünk újabb 50.000,- Ft támogatást kapott.

A pörköltfőző versenyen a Gémes Tóni bácsi és Fejes Pista által főzött „tárkonyos borjúpörkölt laskagombával” nagyon finomra sikerült, ennek ellenére a zsűritől idén nem kaptunk díjat.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából egyesületünk idén 141.896,- Ft-ot kapott. Köszönet mindenkinek, aki ezúton is segítette munkánkat illetve másokat is erre ösztönzött.

A nyári építőtáborban az utca felőli szoba ablakainak teljes felújítását végeztük el. A régi festékréteg teljes eltávolítása után az ablakkereteket sötétzöldre, az ablakszárnyakat világoszöldre festettük valamint megoldottuk az ablakok zárhatóságát is. Felvittük a tavaly vásárolt új székeket is a házba valamint megjavítottunk néhány leszakadt ágyat.

Az Egyesületi Tanács felhatalmazása alapján megvásároltunk egy Volkswagen Transporter 9 személyes kisbuszt, mely anyag- és személyszállításra egyaránt alkalmas. Az átírás adminisztrációi után a nyári táborokban már használni is tudjuk majd.

Két júliusi hétvégén néhányan fent voltunk Istenmezején, a pince rendbetételét valamint a mosdó melletti területek egyengetését végeztük. A mosdó és a WC közötti részt tereplépcső alkalmazásával hoztuk szintbe, rönkfa támasz alkalmazásával.

Az Iharos Sándor Sport Közalapítványtól egyesületünk a szabadidős programjaink támogatására 200.000 Ft-ot kapott.

A Budapesti Szabadidősport Szövetség által szervezett „Moccanj” természetjáró akadályversenyen egyesületünk tagjai közül a Dravecz Ferenc, Draveczné Nagy Mária, Dravecz Nikoletta, Szalai László és Lehoczki Zoltán összetételű csapat Kispest színeit képviselve a második helyen végzett.  Az első hely mindössze egy totókérdésen múlt, ha azt eltaláljuk, akkor elsők vagyunk, hiszen időben több, mint egy órával jobbak voltunk a győztesnél. (Az idő csak holtverseny esetén volt döntő tényező.)

A TUTI Kupán a Gémes TE csapata, Dravecz Ferenc, Draveczné Nagy Mária és Dravecz Nikoletta egymás után harmadik évben nyerte meg a családi kategória versenyét! Gratulálunk a szép sikernek!

A Petőfi Csarnok Kht-tól a Szünidödő rendezvények bírói és szervezői díjaira 30.000 Ft támogatást kaptunk.

A Nemzeti Civil Alaphoz beadtuk az ez évi működési támogatási pályázatunkat, mely minden eddiginél nagyobb összegről, 1 millió forintról szól.

Egyesületünk a kispesti önkormányzat pályázatain 230.000 Ft támogatást kapott, melyet programjainkhoz illetve általános működésünkhöz használhatunk fel.

Egyesületünk elnökét (Lehoczki Zoltánt) a Természetjáró Fiatalok Szövetsége delegáltjaként a Magyar Természetbarát Szövetség elnökségi tagjának választották.

A Wesselényi Sport Közalapítvány pályázatán egyesületünk 100.000 Ft támogatást nyert, melyet szabadidős programjaink megvalósításában részt vállaló tagjaink díjazására használhatunk fel. Az összeget az éves aktivitás mértéke szerint, az elnökség által régebben elfogadott pontrendszer alapján differenciáltan osztjuk el, amit a zárt programjainkon szállás és utazási költségekre lehet majd felhasználni. (Az összeget a szállásdíj bevételekből 50.000 Ft-tal kiegészítettük, így a felhasználható keret megegyezik a tavalyival.)

Egyesületünk tagja, ifj. Lehoczki Zoltán három zeneiskolás társával együtt március 18-20-ig részt vett a XI. Országos Ütőhangszeres Kamarazenei Versenyen ahol a 12 év alattiak kategóriájában a résztvevő 18 kamaraegyüttes közül az I. helyet szerezték meg! Gratulálunk a kiváló teljesítményhez! A sikerről a kerület honlapján is lehet olvasni.